• A2-Kunst-In-Sport-2018-JPGA2-Kunst-In-Sport-2018-JPG
 • Ellen-Dikker-3-002Ellen-Dikker-3-002
 • A5-Kunst-In-Sport-2018-JPG_Pagina_2A5-Kunst-In-Sport-2018-JPG_Pagina_2

Event Categorie: Festival/Feest/Evenement

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Tijdens de gala-avond van de vierde editie van Kunst In Sport (KIS) Diemen worden op zondag 21 januari in Theater de Omval weer de Diemense sporters van het jaar bekend gemaakt in een programma met veel muziek, cabaret en interviews. Het festival is verplaatst van de zomer naar de derde week van januari, omdat de winter zich meer leent voor een bezoek aan het theater en het begin van het nieuwe jaar beter geschikt is voor een terugblik op het sportjaar in Diemen. Tijdens KIS 2018 is er extra aandacht voor voetbal en kunst.

  Henk Hofstede, zanger van de bekende popgroep The Nits, komt op de gala-avond optreden met een speciaal programma rond het lied J.O.S. days, over zijn jeugd aan de rand van het veld van de gelijknamige voetbalvereniging uit de Watergraafsmeer. Cabaret wordt op zondagavond 21 januari geboden door Ellen Dikker. Zij laat in haar show zien hoe het familieleven helemaal overhoop wordt gegooid als haar zoon wordt geselecteerd door Ajax. De roemruchte club uit de Johan Cruijff Arena staat ook centraal in enkele korte interviews. De presentatie is weer in handen van Steven Dijk. De gala-avond is gratis toegankelijk. Bezoekers hoeven niet te reserveren.

  Als onderdeel van het festival draait op zondagmiddag 21 januari om 14:00 uur in Theater de Omval ook de film Borg McEnroe, over de legendarische strijd tussen twee van de grootste tennis-iconen van de vorige eeuw. U kunt nu al reserveren voor die vertoning via www.theaterdeomval.nl. Op woensdagmiddag 17 januari organiseren de landelijke kenniscentra voor cultuur en sport om 13:30 uur in het kader van Kunst In Sport in De Omval het mini-congres “Beleid voor de vrije tijd”. Tijdens deze bijeenkomst voor politici, ambtenaren en bestuurders van verenigingen in het hele land is er veel aandacht voor de toegevoegde waarde van cultuur en sport. Ook de Stichting Welzijn Diemen levert een bijdrage aan deze middag, die wordt geopend met een optreden van een voetbaljongleur. Gedurende het hele festival is er in Theater de Omval aandacht voor boeken over voetbal en voetbalkunst.

  Nominaties zijn welkom

  De meest tot de verbeelding sprekende sportprestaties van het jaar krijgen alle aandacht op de gala-avond van Kunst In Sport. De organisatie van KIS roept iedereen op om nominaties voor de Diemense sportploeg, sportvrouw, sportman en sporttalent 2017 te sturen naar info@kunstinsport.nl. De genomineerden krijgen een uitnodiging voor het sportdiner voorafgaand aan de gala-avond. De jury bestaat uit de Diemense wethouder sport, een redacteur van Diemernieuws en de organisatie van het festival.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *