Halloweenpaprikaatjes

Ingrediënten 

  • 2 plakken diepvries bladerdeeg
  • 6 snoeppaprika’s
  • 100 g roomkaas
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 24 zwarte olijvenplakjes
  • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Snijd elke plak bladerdeeg met het papiertje er nog aan in 12 reepjes. Laat deze tot gebruik verder ontdooien in de koelkast, zodat ze niet te zacht worden.
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.

Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.