Abrikozen taartjes
Ingrediënten
- Diepvries pakje met bladerdeeg
- 250 g magere kwark, goed uitgelekt
- 1 ei, geklutst
- 30 g vanillesuiker
- 1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
- optioneel: 100 g abrikozenjam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast
- De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen
- Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).
- Maak met een ijsschep 18 bolletjes van het kwark mengsel. Leg in het midden van ieder deegstuk 1 bolletjes. Leg dan over ieder bolletje kwark een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven als een soort dekseltje.
- Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 – 20 min. knapperig en goudbruin.
- Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.