Abrikozen taartjes

Ingrediënten

  • Diepvries pakje met bladerdeeg
  • 250 g magere kwark, goed uitgelekt
  • 1 ei, geklutst
  • 30 g vanillesuiker
  • 1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
  • optioneel: 100 g abrikozenjam

Bereiding

 

  • Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast
  • De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen
  • Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).
  • Maak met een ijsschep 18 bolletjes van het kwark mengsel. Leg in het midden van ieder deegstuk 1 bolletjes. Leg dan over ieder bolletje kwark een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven als een soort dekseltje.
  • Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 – 20 min. knapperig en goudbruin.
  • Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.