Pompoenmuffins
Deze herfstgroente heeft een warme en zoete smaak, waardoor het erg geschikt is om te verwerken in gebak. Het zit vol goede voedingsstoffen en je kunt pompoenen rond deze tijd vaak bij kraampjes langs de weg kopen. Bovendien is het bijna Halloween en daar mogen pompoenen natuurlijk ook niet ontbreken!
Ingrediënten
230 gram bloem
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl zout
2 eieren (L)
150 gram kristalsuiker
100 gram bruine basterdsuiker
120 ml zonnebloemolie
285 gram pompoenpuree
60 ml melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in en zet er muffinpapiertjes in.
- Meng de bloem, baksoda, kaneel, speculaaskruiden en zout.
- Meng in een andere kom de eieren met de suiker en zonnebloemolie licht en luchtig.
- Voeg de pompoenpuree en melk toe en meng tot een geheel.
- Spatel het bloemmengsel er voorzichtig door.
- Giet het beslag in de muffinpapiertjes en bak de muffins in 16 – 22 gaar tot een prikker er droog uitkomt.