Snelle bladerdeeg appeltaart
Ingrediënten
Voor de vulling
- 2-3 appels, geschild en in blokjes
- 1-2 el suiker
- 1 el custardpoeder
- ¼ tl kaneelpoeder
Verder nodig
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el amandelschaafsel
- 100 gr abrikozenjam
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Meng de appelblokjes met de suiker, het custardpoeder en kaneelpoeder. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en prik iedere rechthoek in het midden enkele keren in met een vork. Verdeel de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. Klap één van de punten deeg over de appelvulling. Maak de andere punt iets nat en vouw ook deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog een beetje suiker over het deeg strooien.
Bak de snelle appeltaartjes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes mee. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.