Ieder jaar in november coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag in Noord-Holland. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen!

In het Diemerbos organiseert Staatsbosbeheer, samen met IVN Diemen, de werkzaamheden op zaterdag 4 november.

Het Diemerbos is een relatief jong bos met veel water. Door dat vele water voelt de ringslang zich hier erg thuis. Om de ringslang een handje te helpen maakt Staatsbosbeheer ieder jaar i.s.m. het IVN Diemen in het voorjaar drie broeihopen, waar de ringslang haar eieren in legt. In het najaar tijdens de Natuurwerkdag kijken we hoeveel eieren succesvol uit zijn gekomen.

Nadat de broeihopen tijdens de Natuurwerkdag zijn ‘uitgekamd’ gaan we maaisel van een rietveldje afharken. Dit veldje is door Staatsbosbeheer gemaaid om het de ringslang naar de zin te maken: open en genoeg plek om te zonnen nabij water en de bosrand. Omdat het nogal een nat veldje is en het daardoor niet geschikt is voor zware machines, moeten we het maaisel met de hand afharken.

Help je mee? Je kunt je via de website van de Natuurwerkdag aanmelden voor dit evenement: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/aan-de-slag-voor-de-ringslang-in-het-diemerbos/

diemen
Author: diemen

adviseur citymarketing gemeente Diemen