Houdt jouw kind van tekenen en kunstzinnig bezig zijn? Dan is het Creatief Atelier in de Bibliotheek in Diemen iets voor hem of haar! Elke maand een andere workshop: eerst één keer voor 9-12-jarigen, daarna één keer voor 7-9-jarigen op donderdagen van 15:30 tot 17 uur. Op dit moment is de locatie Wilhelminaplantsoen 126 (na de verhuizing van de bibliotheek naar Theater de Omval zal het op de Ouddiemerlaan 104 zijn).

Mee doen?
In de maanden januari tot en met juni werk je met verschillende materialen zoals oliepastel, contékrijt, collage en zelfs met echte veren! De onderwerpen zijn: de diepzee, Dada, stilleven, groen, insecten en fabeldieren.
De toegang is gratis maar opgeven is wel nodig. Het zit vaak snel vol. Opgeven kan vanaf 3 weken van tevoren bij de Openbare Bibliotheek Diemen diemen@oba.nl onder vermelding van naam en leeftijd van het kind en de datum waarvoor je je opgeeft.

Mailinglist
Je kunt je ook opgegeven voor de maandelijkse mailinglijst die de docent rondstuurt. Je krijgt dan een herinnering voor de komende workshop. Dit kan op marisa.stoffers@gmail.com. Bij haar kan je je niet opgegeven voor de workshops zelf: de aanmeldingen (en eventuele afmeldingen) gaan uitsluitend via de bibliotheek.

Komende workshops
19 januari Diepzeedieren met lampjes tekenen (9-12 jaar)
26 januari Diepzeedieren met lampjes tekenen (7-9 jaar)
9 februari Haha Dada: maak een komische collage (9-12 jaar)
16 februari Haha Dada: maak een komische collage (7-9 jaar)
De andere data zijn: 9/3 en 16/3, 30/3 en 13/4, 11/5 en 1/6, 15/6 en 22/6.
Meer informatie vind je een aantal weken van tevoren op de site van de OBA.

Een echte tentoonstelling!
Het Creatief Atelier is gestart in september 2022. Het was meteen een succes. Onder begeleiding van kunst- en natuurdocent Marisa Stoffers maakten Diemense kinderen de prachtigste tekeningen. Zo waren er onder andere de workshops Paradijsvogels tekenen en Picassoportretten (zie foto’s). Na de workshops is er een tentoonstelling van alle tekeningen in de bibliotheek (boven het podium in de kleuterhoek). Deze is voor iedereen te bewonderen. Achteraf kun je je tekening ophalen en thuis ophangen!

diemen
Author: diemen

adviseur citymarketing gemeente Diemen