Bakken
Diemo houdt heel erg veel van lekker eten. Jij ook?
Wil je samen met Diemo de keuken in en iedereen verrassen met het resultaat? Dan gaan we samen aan de slag.
Regelmatig zet Diemo op deze pagina weer een nieuw recept die je samen met je vader, moeder of opa en oma kunt maken.
Dat wordt smullen!!
Egelbroodjes
Hoe schattig zijn deze broodjes? Neem in de herfstvakantie de tijd om deze egeltjes te bakken. Met dit recept leer je de kids op een laagdrempelige manier kennis maken met het bakken van brood. Dat is toch net wat anders dan taartjes, koekjes en cupcakes. Stroop de mouwtjes op en laat de kleine bakker alle ingrediënten afwegen en daarna lekker kneden.
Ingrediënten
450 gram witte bloem
2 tl zout
1 tl suiker
7 gram instant gist
50 gram boter
250 ml melk
1 ei
Rozijntjes
Bereiding
- Doe de bloem in de kom van de mixer en voeg de zout, suiker en gist toe in verschillende hoeken van de kom.
- Verwarm de boter en melk tot het aangenaam warm is en de boter begint te smelten.
- Voeg toe aan de bloem en meng met deeghaken tot een geheel.
- Voeg tot slot het ei toe en meng tot een geheel.
- Kneed het deeg vervolgens eerst 5 – 10 minuten met de mixer tot het zacht en elastisch is.
- Daarna kunnen de handjes uit de mouwen. Laat de kleine bakker het deeg af kneden tot een mooi deeg.
- Dek het deeg af en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is verdubbeld in volume.
- Stort het deeg op een bebloemd werkblad en laat de kleine bakker alle lucht uit het deeg slaan. Dit is een leuk karwei!
- Verdeel het deeg daarna in 8 gelijke delen, bol elk deegje op en vorm er daarna een snuitje aan, zodat je deegbolletjes de vorm van een egel krijgen.
- Knip nu (met een kinderschaar als je die hebt), achter het hoofdje, stekeltjes op de rug van de egel. Knip diep genoeg, anders verdwijnen de stekels na het rijzen.
- Verdeel de egels met genoeg ruimte op een bakplaat en maak van rozijntjes de oogjes.
- Laat de egeltjes nog een half uurtje rijzen.
- Bak ze daarna in 10 – 15 minuten op 220 graden goudbruin en gaar.
Recept voor pompoenmuffins
Deze herfstgroente heeft een warme en zoete smaak, waardoor het erg geschikt is om te verwerken in gebak. Het zit vol goede voedingsstoffen en je kunt pompoenen rond deze tijd vaak bij kraampjes langs de weg kopen. Bovendien is het bijna Halloween en daar mogen pompoenen natuurlijk ook niet ontbreken!
Ingrediënten
230 gram bloem
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl zout
2 eieren (L)
150 gram kristalsuiker
100 gram bruine basterdsuiker
120 ml zonnebloemolie
285 gram pompoenpuree
60 ml melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in en zet er muffinpapiertjes in.
- Meng de bloem, baksoda, kaneel, speculaaskruiden en zout.
- Meng in een andere kom de eieren met de suiker en zonnebloemolie licht en luchtig.
- Voeg de pompoenpuree en melk toe en meng tot een geheel.
- Spatel het bloemmengsel er voorzichtig door.
- Giet het beslag in de muffinpapiertjes en bak de muffins in 16 – 22 gaar tot een prikker er droog uitkomt.
Deze bladerdeeg twisters wil je absoluut op je borrelplank, want het is echt verdraaid lekker!
Wat heb je nodig?:
- 1 pak Koopmans Bladerdeeg
- 5 vellen bladerdeeg
- 1 potje rode pesto
- 1 blok parmezaanse kaaas
- 1 ei (losgeklopt)
- deegroller
- rasp
- mes
Bereiding
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor.
-
Laat 5 blaadjes bladerdeeg ontdooien, stapel deze op elkaar en rol deze uit tot een rechthoek van ongeveer 35 bij 25 cm.
Bladerdeeg twisters maken
-
Bestrijk de plak bladerdeeg voor de helft met de rode pesto en bestrooi ruim met geraspte parmazaanse kaas. Vouw de plak bladerdeeg dubbel en snijd met een mes/pizzaroller repen van 1,5-2 cm breed.
-
Leg de stroken op bakplaat en draai de stroken twee a drie keer en duw ze voorzichtig vast op bakplaat
-
Klop een ei los en bestrijk de twisters met het ei.
Bladerdeeg twisters bakken
-
Bak de twisters af in ongeveer 15-20 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
-
Wraps maken
Hebben jullie wat meer tijd voor de lunch? Maak dan samen wraps!
Wat heb je nodig?
4 wraps
2 kipschnitzels
2 puntpaprika’s
100 gram ijsbergsla
1 avocado
100 ml griekse yoghurt
Kneepje honing
Snufje chili
Peper en zout
Was je handen en leg alle ingrediënten klaar.
1. Afhankelijk van de leeftijd van je kind en wat hij of zij al zelf kan, kun je samen beginnen met
het snijden van de ingrediënten. Snijd de 2 puntpaprika’s in reepjes en avocado in partjes.
Een avocado kan erg glibberig zijn dus let hierbij goed op tijdens het snijden. Willen jullie wat
meer snijden? Koop dan een krop sla en snijd deze in stukjes.
2. Bak de kipschnitzels in een pan tot dat ze lekker krokant zijn.
3. Meng de Griekse yoghurt met een beetje honing, peper, zout en eventueel een snufje
chilipoeder.
4. Verwarm de wraps volgens de verpakking.
5. Snijd de kipschnitzels in reepjes.
6. Wanneer de wraps klaar zijn kun je deze beleggen met de sla, de in repen gesneden
kipschnitzels, puntpaprika’s en avocado. Schep wat van de saus op de wrap en rol hem
dicht.
Waterijsjes met groenten en fruit
Groenten in je waterijsje? Ja, dat kan en het is naast gezond ook nog eens superlekker. Natuurlijk zijn niet alle groenten lekker in ijsjes, maar de wat zoetere groenten, zoals rode bieten en wortel kunnen prima verwerkt worden in een waterijsje. En als je dit dan combineert met fruit: smullen maar!
3. Avocado-komkommer-limoenijsjes
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 1 komkommer
- 1 limoen
- 200 ml warm water
- Honing of agavesiroop naar smaak (of 1 banaan)
- IJsvormpjes
Hoe maak je de ijsjes?
- Schil de avocado’s en komkommer en snij in stukjes
- Doe de komkommer- en avocadostukjes samen met het sap van de limoen, het warme water en de honing of agavesiroop (of de banaan) in de blender. Blender het tot een egaal mengsel
- Doe het mengsel in de ijsvormpjes
- Zet de vormpjes minimaal 6 uur in de vriezer
. Yoghurt-fruit ijsjes
De combinatie yoghurt en fruit is heerlijk en zeker ook in een ijsje. Deze ijsjes zijn heel gemakkelijk te maken.
Wat heb je nodig?
- Fruit naar keuze (200 gram)
- 1 banaan
- Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt naar keuze (200 gram)
- Eventueel honing of agavesiroop naar smaak (de ijsjes worden ook al gezoet door de banaan)
- IJsvormpjes
Hoe maak je de ijsjes?
- Pureer het fruit (inclusief de banaan)
- Schep het gepureerde fruit door de yoghurt
- Voeg eventueel nog wat honing of agavesiroop toe
- Schep het mengsel in de vormpjes
- Zet de vormpjes voor minimaal 5 uur in de vriezer
Komkommer Mexicaantjes
Hou je net als Diemo de eend ook van komkommer en snoep? Maak dan op deze manier leuke komkommer Mexicaantjes:
Wat heb je nodig:
- Mini komkommers
- Zure ringen snoep
- Tum tum snoepjes
- Oetker suikperoogjes
- Chocoladepasta of decoratiestiften
Stappen:
- Komkommer Mexicaantjes maken
Maak van de zure ringen en tum tum snoepjes hoedjes. Dit doe je door het tum tum snoepje in het midden van een ring te duwen.
Plak vervolgens de hoedjes en suikeroogjes op de mini komkommers. Klaar is je leuke traktatie!
Lieveheersbeestje pancakes
Wat heb je nodig:
- 1 pak Dr. Oetker American pancakes origineel
- 300 ml koude melk
- 2 eieren
- Oetker kleurstof (kleur naar keuze)
- Oetker chocolate chips
- Oetker decoratiestiften choco & caramel
- Mixer met gardes
- KomStappen:
- Pancakes maken
Doe de mix in een beslagkom, melk (300 ml) en 2 eieren toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag. Verhit een scheutje olie in de koekenpan.
Verdeel het beslag in twee delen en kleur een helft van het beslag rood.
Schep met twee lepels rondjes gewone beslag in de koekenpan en vorm het met de achterkant van de lepel tot een ronde pancake van ca. 4 a 5 cm. doorsnede. Bak de pancake op een matig vuur aan beide zijden goudbruin ( 1 minuut per zijde). Bak ook aantal kleinere pancakes voor het kopje van het lieveheersbeestje.
Bak met het rode beslag nogmaals pancakes van 4 a 5 cm doorsnede.
- Lieveheersbeestjes maken:
Snijdt de rode pancakes door de midden zodat het de vleugels worden. Leg een gewone pancake op een bordje, leg een klein pancake boven de grote pancake en leg als laatste de rode pancakes als vleugels op het lieveheersbeestje.Plak twee oogjes vast met de decoratiestift en teken twee voelsprieten en een mondje. Leg als laatste de chocolade chips op de vleugels.Serveer de pancakes met stroop of ahornsiroop.
Druiven monsters
Halloweenpaprikaatjes
Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul er met een theelepel de halve paprika’s mee. Maak de randen van de paprika’s schoon. Druk de olijven als oogjes op de kaas.
Rol met je handen de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes van 1.5 keer zo lang. Wikkel om elke halve paprika 2 sliertjes, laat ze elkaar steeds kruisen. Laat de oogjes vrij. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin.
Zoete rondo’s met hazelnootpasta
Pannenkoeken fruitspiesjes
Pannenkoeken bakken. Voeg aan het beslag wat vanille siroop toe voor een zoete smaak. Als de pannenkoeken klaar zijn gaat het echte werk beginnen.
Neem een prikker, prik er een rolletje vanillepannenkoek op, vervolgens een aardbei, en weer een rolletje pannenkoek. Neem een volgende prikker en wissel het af met 2 aardbeien en in het midden een rolletje pannenkoek. Maak zo een stuk of acht aardbei-vanillepannenkoek spiesjes. Prik op de volgende spiesjes 2 blauwe bessen of plakjes banaan of kiwi en rolletje pannenkoek en weer 2 blauwe bessen, plakjes banaan of kiwi. Snijd een meloen door de helft. Leg op een bord met de bolle kant naar boven. Snijd de andere helft in blokjes.
Prik de meloenblokjes met een of twee pannenkoekrolletjes op een spiesje en wissel ook hier weer af. Prik alle verschillende fruitspiesjes in de omgekeerde meloen.
Worsten vuurpijlen
Knapperig deeg met een worstje! Yummy, daar doe ik de meiden een groot plezier mee. En ze zijn zo gemaakt. Rol de worstjes in het deeg, een stokje erin, inpakken in aluminium folie en grillen maar. Blijf tijdens het grillen – duurt ongeveer 15 minuten – de stokjes goed draaien. Als het deeg knapperig is geworden en de worstjes zijn klaar, dan kun je er nog een lekker stukje kaas bovenop prikken.
Pita kerstboompjes
Marshmellow sneeuwpopjes
Monster cupcakes
Knakworst mummies
Monster sandwich cookies
Kijk hier voor het recept.
APPELCHIPS
Supersimpel om te maken en ook nog een tijdje houdbaar. Verwarm de oven op 100 graden. Was de appel en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Schaaf (met mandoline of kaasschaaf) of snijd met een scherp mes de appel in zo dun mogelijke plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes erop. Strooi er wat kaneel overheen. Zet de bakplaat in de oven en laat de chips in ongeveer twee uur knapperig worden. Kijk tussendoor of ze al mooi bruin worden. Soms moeten ze er wat langer in dat is per oven en dikte van de chips verschillend. Laat ze afkoelen buiten de oven op de bakplaat en smullen maar. Stop de rest in een mooie glazen pot voor later. Al zal er waarschijnlijk niets over blijven omdat ze zo lekker zijn.
Groente muffins
Dit recept heb ik van Fransesca kookt. Ze bakte ze met kinderen op de Kids Food Experience en kreeg daarmee zelfs de lastige eters op haar hand. Een succesrecept dat zeker in dit rijtje thuis hoort dus. Lekker als tussendoortje of bij de lunch! Het recept vind je hier.
Zelf perenijsjes maken
Wat heb je nodig:
- 2 kleine peren (ongeveer 220 gr), geschild en in stukjes
- ¼ citroen, sap
- 1 el honing
- 6 el water
- snufje gemalen zeezout
- ijsstokjes
- ijsvormpjes
Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. In totaal heb je ongeveer 260 milliliter nodig. Voeg – indien nodig – extra water toe.
Vul ijsvormpjes met het perenmengsel, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer. Als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, steek dan de houten stokjes na ongeveer 1-2 uur in de ijsjes, als het mengsel al iets bevroren is.
Tip van Marleen: Let erop dat je het mengsel na het blenden zo snel mogelijk in de ijsvormpjes giet, perensap verkleurt namelijk erg snel.
Snelle bladerdeeg appeltaart
Wat heb je nodig:
- Voor de vulling
- 2-3 appels, geschild en in blokjes
- 1-2 el suiker
- 1 el custardpoeder
- ¼ tl kaneelpoeder
- Verder nodig
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 gr
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el amandelschaafsel
- 100 gr abrikozenjam
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Meng de appelblokjes met de suiker, het custardpoeder en kaneelpoeder. Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en prik iedere rechthoek in het midden enkele keren in met een vork. Verdeel de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. Klap één van de punten deeg over de appelvulling. Maak de andere punt iets nat en vouw ook deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog een beetje suiker over het deeg strooien.
Bak de snelle appeltaartjes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes mee. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.
Bananenbroodmuffins met appel en kaneel
Wat heb je nodig:
-
3 bananen
-
150 g amandelmeel
-
1.5 tl bakpoeder
-
3 eieren
-
2 el honing
-
1 tl kaneel
-
2 appels
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Doe de bananen, het amandelmeel, het bakpoeder, de eieren, de honing, de kaneel en een snuf zout in de kom van de keukenmachine en meng alles in een paar seconden tot een glad beslag.
-
Snijd de appel in kleine stukjes en roer door het beslag.
-
Vet een muffinvorm in met wat olie en verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes.
-
Zet de muffins in de oven en bak in zo’n 40 minuten gaar. Leg er wat aluminiumfolie overheen wanneer de bovenkant te bruin wordt.
-
Haal de muffins uit de oven, even laten afkoelen en genieten maar!
Smeltende sneeuwpop koekjes
Wat heb je nodig:
2 jodekoeken
125 g Dr. Oetker wit glazuur
2 witte marshmallows
2 Venco kleurendropstaafjes
1 decoratiestift choco
1 Look o Look zure regenboogmat
Hoe maak je het:
Scheur twee stukjes bakpapier af en leg elk stuk op een bord. Leg op elk bord een koek. Verwarm het witte glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het witte glazuur over de koeken.
Duw in elke marshmallow een dropstaafje als neus. Teken met de melkchocolade decoratiestift 2 ogen op de marshmallows. Zet de marshmallows in het midden van de koeken. Trek de zure matten los van elkaar zodat je reepjes zure mat in losse kleuren krijgt. Doe de sneeuwpop een zure mat sjaal om. Gebruik twee kleuren.
Teken in het witte glazuur langs de marshmallow handjes van de sneeuwpop met de decoratiestift.
Abrikozen taartjes
- Diepvries pakje met bladerdeeg
- 250 g magere kwark, goed uitgelekt
- 1 ei, geklutst
- 30 g vanillesuiker
- 1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
- optioneel: 100 g abrikozenjam
Hoe maak je het:
STAP 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
STAP 2
De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.
STAP 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen.
STAP 4
Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).
STAP 5
Maak met een ijsschep 18 bolletjes van het kwark mengsel. Leg in het midden van ieder deegstuk 1 bolletjes. Leg dan over ieder bolletje kwark een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven als een soort dekseltje.
STAP 6
Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 – 20 min. knapperig en goudbruin.
STAP 7
Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.
Pizza schuitjes met broccoli
Wat heb je nodig voor 4 pizza schuitjes:
- 1 rol kant en klare pizzadeeg uit de koeling
- 150 g broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 60 g wortels, in stukjes gesneden
- 100 g spekblokjes
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
Hoe maak je het:
STAP 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
STAP 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen op de bakplaat en in 4 rechthoeken snijden. Hoeken zo vouwen dat er uit de rechthoek een schuitje ontstaat.
STAP 3
De tomatensaus over de schuitjes verdelen. Hierop de broccoli, wortel en spek leggen. De randen met ei bestrijken.
STAP 4
Schuitjes in het midden van de oven in 10 – 15 min. goudbruin bakken.
Spookjes pizza
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tomato frito over de 2 pizzabodems.
Snijd de mozzarella in plakjes van 1/2 cm. Snijd elk plakje in de vorm van een spookje en verdeel over de pizzabodems. Leg op elk spookje 2 kappertjes als oogjes.
Bak de pizza’s iets onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de pizza langs de spookjes in stukken en serveer.
Wat heb je nodig:
1 pakje tomato frito
2 pizzabodems
2 zakjes mozzarella
2 el kappertjes
Griezel spinnen
Deze spider oreo’s zijn vooral heel schattig en niet heel eng. Daarbij zijn ze makkelijk te maken.
Wat heb je nodig:
- Oreo’s
- dropveters
- marsepein of wiebeloogjes
Haal één kant van het koekje eraf en leg de dropveters er overheen. Druk dan voorzichtig de andere kant van het koekje er op.
Met een klein balletje marsepein (of iets dergelijks) plak je zwart/witjes bovenop (alleen de witte dan), de veters steek je zo in de zachte vulling en met eetbare stift maak je de oogjes af.
Paddenstoel cakejes
Wat heb je nodig:
- 1 pak Koopmans paddenstoel cakejes mix
- Boter
- 2 eieren
Hoe maak je de cakejes?
De beschrijving staat heel duidelijk op de doos beschreven. Het kan niet fout gaan.
Appelchips
Wat heb je nodig:
- Appels, bijvoorbeeld Elstar (met ongeveer 2 appels vul je een bakplaat)
- Kaneel
- 1-2 eetlepel citroensap per appel
Hoe maak je de chips?
Verwarm de oven voor op 100 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Was de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor (of eventueel een mesje), maar schil de appels niet. Snij nu, met behulp van een mandoline, keukenmachine of eventueel een scherp mesje, hele dunne plakjes appel. Wanneer je de appel met de hand snijdt, snij de appel dan doormiddel en leg met het snijvlak naar beneden. Snij er vervolgens horizontaal dunne plakjes van, dit werkt het allerbeste. De laatste mogelijkheid is natuurlijk voor de ouders.
Doe de plakjes appel in een kom, bestrooi met kaneel (naar smaak) en de 1-2 eetlepels citroensap. Zorg dat alle plakjes met wat kaneel bedekt zijn.
Leg de plakjes appel op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Na ongeveer 2,5 uur zijn de appels heerlijk knapperig geworden en kun je ze uit de oven halen. Laat ze afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje (max 3-4 dagen). Geloof mij, ze zijn (ook voor de ouders) een tikkeltje verslavend en vaak sneller op dan je denkt!
Egelbroodjes maken
Wat heb je nodig:
- Mix voor brooddeeg (wit) en eventuele toevoegingen voor het deeg
- Rozijnen
- Boter
- Hagelslag
- Schaar
- Bakplaat, bakpapier en oven
Hoe maak je deze egelbroodjes?
Hoewel ik geen ervaren broodjesbakker ben, vond ik deze schatjes van broodjes niet moeilijk om te maken. Het gaat als volgt:
- Bereid het deeg zoals op de verpakking staat. Bij de mix die ik gebruikte hoef je alleen wat water en boter toe te voegen. Goed mixen en kneden en geef het deeg de tijd om te rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg ik gelijke bolletjes.
- Maak van ieder bolletje een egeltje door aan één kant een puntje te maken van het deeg, dit is het snuitje. Druk er twee rozijnen in als oogjes.
- De egelbroodjes met de grote stekels maak je als volgt: knip met een schaar plukjes deeg los. Door de spanning die op het deeg staat gaan de stekeltjes rechtop staan. De egels met hagelslag krijgen pas hun stekels na het bakken.
- Zet alle egelbroodjes op het bakpapier op de bakplaat en schuif de broodjes ongeveer een kwartier in de oven. Kijk even goed op de gebruiksaanwijzing van het deeg én hou je oven in de gaten zodat de egeltjes niet te donker bakken.
- Laat de broodegeltjes even afkoelen en maak dan de egeltjes met de hagelslag: smeer het lijfje in met boter en sprenkel de hagelslag erover.
En klaar zijn de schattige egeltjes! Bijna zonde om op te eten, maar ze zijn heerlijk!
Chocolade poffertjes op een stokje
Wat heb je nodig (voor 2 porties)?
- 120 ml melk
- 60 gr boekweitmeel
- 2 el zoetstof poeder
- 1/2 chocoladereep
- Lollystokjes
- Poffertjespan
- Olie of bakspray om in te bakken
Optioneel: spikkels om te versieren
Hoe maak je het?
Meng de melk met het boekweitmeel tot een glad beslag. Vet de poffertjespan in en verwarm op hoog vuur. Vul de holtes met het beslag en bak totdat er gaatjes in het beslag ontstaan. Draai nu voorzichtig om en bak nog een paar minuten totdat beide kanten goud-bruin zijn geworden. Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron. Leg de poffertjes op een stuk bakpapier en steek de lollystokjes erin. Giet de chocolade over de poffertjes en strooi er wat spikkels op. Smullen maar!
Frozen yoghurt ontbijttaartjes
Zin in een lekker taartje als ontbijt? Waarom niet! Deze frozen yoghurt ontbijttaartjes met cruesli en vers fruit zijn heel verantwoord en ook nog eens super feestelijk.
Wat hebben we nodig:
- 6 el cruesli, muesli of granola
- 200 ml yoghurt
- Flinke kneep honig
- Vers fruit naar keuze als topping (bijv. frambozen, blauwe bessen, aardbei en mango)
- verder nodig:
- Cupcakebakblik
- 6 papieren cupcakevormpjes
Kijk hier het filmpje hoe je de cupcakes kunt maken.
Wortelkoekjes maken
Wat heb je nodig:
- 150 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- ½ tl zout
- 75 g rietsuiker
- 100 g ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
- 100 g winterpeen
- 50 g havermout
- 25 g geraspte kokos
- 2 pakjes kleurstofstift
Bekijk hier het filmpje hoe je de wortelkoekjes moet maken.
Deze druiven monsters zijn niet alleen lekker gezond, maar ook nog eens super makkelijke Halloween hapjes om te maken. Fijne combi! Je vult een transparante beker met druiven en twee witte marshmallows en tekent er verschillende monstergezichtjes op.