• amsterdam-city-swim

Event Categorie: Sportactiviteit

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
 • Op 2 september maken de rondvaartboten en waterfietsen in de Amsterdamse grachten weer plaats voor de jaarlijkse Amsterdam City Swim.

  Zwemmen voor een goed doel

  Amsterdam City Swim, een zwemevenement in de Amsterdamse grachten, probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel ALS, een ongeneselijke zenuw- en spierziekte. Deelnemers aan het evenement moeten per persoon een minimum bedrag aan sponsorgeld ophalen met hun 2 kilometer tellende zwemtocht.

  Amsterdam City Swim route

  De zwemmers beginnen traditiegetrouw hun grachtentocht bij het Marine Etablissement in Amsterdam. Ze trotseren daarna het het IJ en zwemmen via het Scheepvaartmuseum langs het VOC-schip naar de Nieuwe Herengracht. Op de Amstel gaat de route langs de Hermitage, onder de Magere Brug door om vervolgens te keren. De Amsterdam City Swim eindigt vervolgens op de Keizersgracht, ter hoogte van de Reguliersgracht.

  Amsterdam City Swim voor toeschouwers

  Als je niet zelf de grachten induikt kun je toch zelf je steentje bijdragen door deelnemers te sponsoren of een donatie te doen. Verder kun je natuurlijk de zwemmers langs de route aanmoedigen.

  Bekijk voor meer informatie de Amsterdam City Swim website.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *