• amsterdam-light-festival

Event Categorie: Festival/Feest/Evenement

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Jaarlijks zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Eind 2019 keert het Amsterdam Light Festival voor de achtste keer terug naar Amsterdam. Vanaf eind november tot en met de derde week van januari kunnen alle bewoners en bezoekers weer genieten van de ontwerpen die de stad verlichten.

  Amsterdam’s festival of light

  Het thema van de 53 dagen durende tentoonstelling stond in 2018/2019 in het teken van ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Net als in voorgaande edities brengen jonge gevestigde internationale kunstenaars hun lichtkunsten ten tonele op speciale locaties in Amsterdam.

  Tours en evenementen tijdens het Amsterdam Light Festival

  Tijdens het festival zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes langs spectaculair verlichte kunstwerken. De Water Colors rondvaarten nemen je mee langs de vele kunstwerken en laten de stad vanaf het water zien. Vanaf half december 2019 tot en met het derde weekend januari 2020 is er de wandelroute Illuminade, die door de stad loopt. Daarnaast zijn er rondleidingen en vinden er uitgebreide programma’s en activiteiten plaats in musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

  Bekijk de website van het Amsterdam Light Festival voor meer informatie en de deelnemende kunstenaars.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *