• dam-tot-dam
 • dam-tot-dam1
 • damloop-by-night

Event Categorie: (Hard)lopen/Fietsen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Van Amsterdam naar Zaandam
  Jaarlijks rennen er zo’n 35.000 deelnemers mee met de Dam tot Damloop. Het is het grootste hardloopevenement van Nederland in haar soort met 10 Engelse Mijl (16,1 km) vanuit hartje Amsterdam naar Zaandam. Ook aan de jongste sportievelingen is gedacht: kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen met de Mini Dam tot Damloop een afstand van 0.6 of 2.2 km lopen.

  Lopen en fietsen
  Als rennen niet echt jouw ding is, zijn er nog genoeg andere evenementen om aan deel te nemen. De verschillende activiteiten vinden in het weekend van de Dam tot Damloop plaats. Fietsers kunnen deelnemen aan verschillende routes van 40 tot 145 km lang en is volop entertainment voor zowel deelnemers als toeschouwers.

  Voor informatie over programma zie de website.

  Klik hier voor inschrijven

  Dam tot Dam Wandeltocht
  Op zaterdag 22 september doen er 16.000 wandelaars mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Deelnemers aan de 20, 27 en 42 km gaan voor het Paleis op de Dam in Amsterdam van start. Vanaf hier wandelen zij door het bruisende centrum van Amsterdam en de volkswijk Jordaan. Na oversteek van het IJ volgt een afwisselende route naar de sfeervolle Dam van Zaandam. De finish is in het Dam tot Dam Park, waar ook de 10 km afstand van start gaat. Meer informatie: www.damtotdamwandeltocht.nl.

  Damloop by Night

  Het parcours, dat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop parcours gaat en langs een waterrijkgebied, zal oogverblindend verlicht zijn. Onderweg geeft de muziek de lopers een extra boost om deze 8 km te voltooien. De finish is dit jaar op een bijzondere locatie, namelijk in de Peperstraat, waar een dag later ook de deelnemers aan de 10 Engelse Mijl finishen. Door de groei van deze afstand hebben alle 15.000 hardlopers de ruimte voor hun eindsprint. Na een euforische finish kun je in het Dam tot Dam Park tot in de late uurtjes swingen op de muziek van de dj’s.

  Ben jij een beginnende loper en twijfel je of een hardloopevenement wat voor jou is? Omdat organisator Le Champion wil dat iedereen mee kan doen, is er een limiet van 90 minuten vastgesteld (5,5 km per uur).

  Inschrijven
  Inschrijven voor de Damloop by night is mogelijk t/m 10 september of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet van 15.000.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *