• chocolade
 • chocolade-I

Event Categorie: Expositie

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Al vanaf de oudheid was de cacaoboon in Zuid-Amerika een kostbaar goed. De Maya’s en Azteken gebruikten het als basis voor een ‘godendrank’, die volgens een exclusief recept bereid werd en een geneeskrachtige werking zou hebben. De kruidige – en waarschijnlijk alcoholische – drank was voorbestemd voor de elite en alleen de allerrijksten én krijgers die ten oorlog trokken, kenden de smaak.

  Duizenden jaren later is chocolade overal te koop en gaat er geen feest voorbij zonder chocoladetraditie: chocoladeletters, kerstkransjes of paaseieren, ze zijn niet meer weg te denken en toch zijn deze traditionele lekkernijen veel minder oud dan vaak wordt gedacht.

  Hoe de cacaoboon van goddelijk product een lekkernij voor iedereen werd, ontdek je op de tentoonstelling Chocolade van 26 oktober t/m 22 april in Museum Weesp. Van het oudste, geheime recept voor godendrank en de productie door de eeuwen heen, tot de chocoladerevolutie van Van Houten; het komt allemaal aan bod. En hoe komt het dat chocolade tegenwoordig weer steeds exclusiever wordt?

  Er is ook volop gelegenheid om zelf te genieten: maak chocoladedecoraties of schilder met chocolade tijdens een van de speciale workshops, of kom naar een lezing over de meisjes van Van Houten.

  Kijk hier voor openingstijden en prijzen.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *