• keti-koti
 • keti-koti1

Event Categorie: Festival/Feest/Evenement

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Amsterdam, met haar talrijke inwoners van Surinaamse en Antilliaanse komaf, viert dit uitgebreider dan welke stad ook, en biedt ieder jaar op 1 juli onderdak aan het Keti Koti Festival.

  Eervolle herdenking

  Toen de slavernij in 1863 werd afgeschaft werden de bevolking van de Nederlandse Antillen en Suriname vrijgesteld. Antilliaanse en Surinaamse Nederlanders dragen bij aan de kleur en persoonlijkheid van Amsterdam en vormen een belangrijk aandeel van de culturele smeltkroes die de stad vandaag de dag is.

  Sinds 1 juli 2000 is er een nationale slavernijherdenking in het Oosterpark, vaak bijgewoond door de burgemeester van Amsterdam en vele betrokkenen, nazaten en geïnteresseerden.

  Keti Koti Festival

  Het jaarlijkse Keti Koti festival zorgt voor een vrolijkere sfeer. Keti Koti betekent ‘Verbroken Ketenen’ in het Surinaams, en symboliseert de afschaffing van de slavernij. Het Keti Koti Festival viert jaarlijks vrijheid, gelijkheid en verbondenheid met een kleurrijke explosie van vreugde in het Oosterpark. Op verschillende podia zijn multiculturele muziek- en dansoptredens van onder andere de legendarische reggaeband Steel Pulse en op het hele plein kan men genieten van traditioneel eten en drinken, lezingen, films, een Caribische markt en kunst.

  Bekijk de Keti Koti website voor meer informatie en het volledige programma.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *