• Valentijn-Muiderslot-I
 • valentijn-Muiderslot

Event Categorie: Festival/Feest/Evenement

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Op 14 februari 2019 worden op het Muiderslot in bijzondere rondleidingen de slaapkamergeheimen van onze voorouders uit de doeken gedaan. Dit jaar met extra aandacht voor bloemen en erotiek.

  Erotiek in de Gouden Eeuw

  Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. De 17e eeuw was bepaald niet preuts… Hoe zagen de liefde en erotiek eruit? En wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets? Dat wordt op 14 februari 2019 bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding, waarin vrouwen worden vergeleken met uien en de onwaarschijnlijk opwekkende kracht van knoflook wordt onthuld.
  “Mint eer bloempje naar de aerde duickt”
  Knoflook en uien zijn niet de enige gewassen die een bijzondere uitwerking op het liefdesspel zouden hebben. Er zijn veel meer kruiden en vooral ook bloemen die met het erotische geassocieerd werden. Op de vele schilderijen en in gedichten uit de Gouden Eeuw staan bloemen in direct contact met het liefde en erotiek. Alle reden dus om hier eens wat verder over uit te wijden in de Valentijnsavondrondleidingen op het Muiderslot.

  Liefdesliederen en hartjesroute

  Uiteraard is ook de rest van het kasteel op deze avond geopend. In onze intieme taveerne brengt troubadour Lucas Florent met zijn spannende aubades en liefdesliederen een blos op de wangen van de meest stoere dame en worden liefdesdranken geserveerd. Speciaal voor Valentijn is er in de donkere ridderroute een suikerhartjesroute uitgezet, voor wie het kasteel en elkaar beter wil leren kennen….

  Openingstijden

   Op woensdag 14 februari 2019 is het slot ’s avonds van 19.00 tot 23.00 uur geopend; de laatste rondleiding start om 22.00 uur. Boek vooraf uw e-tickets via www.muiderslot.nl
 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *