• RembrandtPriv-C3-A9_campagnebeeld_02
 • Rembrandt-Privé
 • stadsarchief

Event Categorie: Expositie

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • Personen krijgen een stem, getekende figuren gaan bewegen

  Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. In dit kader brengt het Stadsarchief Amsterdam de bronnen en kennis over Rembrandt op een totaal nieuwe wijze samen met zijn kunst. Door middel van augmented reality (AR) worden de originele documenten toegankelijk gemaakt, verrijkt met beeld en geluid en geïllustreerd met kunstwerken uit onder meer het Rijksmuseum en het Rembrandthuis.

  Personen krijgen een stem, getekende figuren gaan bewegen. Van zo nabij leerden we Rembrandt en zijn kunst niet eerder kennen. Rembrandt Privé geeft een verrassend en intiem beeld van zijn leven, een onmisbare tentoonstelling voor liefhebbers van de schilder, zijn kunst en de zeventiende eeuw.

  Rembrandt Privé vertelt het persoonlijke verhaal van de grootste schilder uit de Nederlandse geschiedenis. Rembrandt liet naast kunstwerken ook sporen in de archieven na. Het Stadsarchief bewaart deze documenten, over zijn dagelijks leven, werk, opdrachtgevers, vrouwen, kinderen en geldproblemen. De tentoonstelling die te zien is in Stadsarchief-De Bazel in Amsterdam, brengt met de 17e eeuwse documenten bekende en onbekende verhalen aan het licht.

  Kijk hier voor meer informatie.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *