• vleermuis

Event Categorie: Excursie

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
 • Een leuke activiteit voor de herfstvakantie!

  In de schemering gaat de groep op zoek naar vleermuizen. Dit wordt gedaan met een batdetecor, die de voor de mens onhoorbaar hoge vleermuisgeluiden verlaagt zodat ze tóch hoorbaar zijn. Hopelijk krijgt iedereen ze ook te zien, herkenbaar aan hun wendbare dwarrelende vlucht (heel anders dan vogels).

  Als de zon ondergaat, worden vleermuizen wakker om op pad te gaan. Ze jagen op hun gehoor. Daarvoor maken ze korte hoge geluidjes en luisteren naar de weerkaatsing (echo) van die roepjes op bomen, struiken én insecten, zoals muggen en motten. Ze vangen die beestjes en eten ze vliegend op.

  Doordat vleermuizen (bijna) continu geluid maken kunnen we ze met de batdetector opsporen en vaak ook bepalen wat voor soort vleermuis het is. En als je ze eenmaal hoort, lukt het soms ook om ze te zien. Tijdens de excursie vertelt de gids hoe vleermuizen leven.

  Kinderen vanaf een jaar of 8 zijn van harte welkom. Verzamelen voor de ingang van House of Bird. Tickets (€ 15,=) beperkt beschikbaar, te boeken  via Local Nature Guide

  https://localnatureguide.com/nl/activiteit/78/vleermuizen-spotten-met-batdetector-in-diemerbos

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *