Jasper Apeldoorn is pas 15 jaar maar al geruime tijd bezig om samen met zijn ouders en broertje caches te zoeken. Tijdens hun vakanties in zowel Nederland als in het buitenland, is het zoeken naar goed verstopte caches een vast onderdeel op het programma. ‘Op deze manier is wandelen met je ouders een stuk leuker ‘, aldus Jasper. Hij heeft tot nu toe al meer dan 700 caches gevonden.

Het enige wat je moet doen is de app ‘geocaching’ op je mobiel downloaden. Vervolgens kun je op de plattegrond precies zien waar een cache verstopt moet zijn. Heb je een cache gevonden dan schrijf je in het logboekje (vaak een stukje papier) je naam en datum op de dag dat je daar was. Daarna leg je keurig het kokertje of ander voorwerp waarin het logboekje is verstopt terug op de plek.

De gemiddelde cache is een kokertje waar het logboekje als opgerold stukje papier in zit. Maar het kunnen ook ander voorwerpen zijn, zoals een doosje, flesje, een plastic bakje etc. Geocachen is eigenlijk een speurtocht; niet met een verkreukte kaart in de hand maar met je mobiele telefoon.

Jasper heeft vorig jaar in de Diemerpolder ook een aantal caches verstopt. Om mij een beeld te geven hoe het werkt en hoe het er uit kan zien, nam hij mij mee langs zijn route met goed verstopte caches. Vanaf de parkeerplaats bij de Diemerpolder liepen we via een paadje langs de Diem richting Kanaaldijk. Vervolgens via de Overdiemerweg weer terug naar de Diemerpolderweg waar we uiteindelijk weer bij de parkeerplaats uitkwamen. Onderweg kwamen we wel 8 plekken tegen waar iets verstopt lag.

Jasper en ik gaan de komende weken samen op pad om door heel Diemen caches te verstoppen. Er zijn verschillen in moeilijkheidsgraad maar wij houden het simpel zodat het voor de beginnende geocacher in Diemen leuk wordt om te doen. Wordt dus vervolgd……

door: Linda Scherpenzeel (citymarketeer  ‘Daarom Diemen’)

diemen
Author: diemen

adviseur citymarketing gemeente Diemen