Van zelf meer dan 15kg vetverlies, naar een eigen Outdoor Bootcamp bedrijf!

Samuel van Gelder (28): “Ooit begon mijn eigen ‘avontuur’ toen ik meer dan 15 kilo verloor binnen een jaar nadat ik uit shape was geraakt tijdens turbulente, onzekere studie jaren. Na een succesvolle blijvende verandering van mijn eigen leefstijl, startte ik na meerdere Personal Trainer opleidingen als zeer gemotiveerde Personal Trainer met een focus op duurzame gedragsverandering, gezondheid en kracht- en conditietraining.

Ik ben daarna Outside Bootcamps eigenlijk begonnen omdat ik het (inmiddels) tien jaar geleden, als achttienjarige Personal Trainer, te druk kreeg naast mijn studie, maar de vraag voor mijn trainingen bleef stijgen. Ik wilde mijn cliënten niet teleurstellen, ik wilde dezelfde kwaliteit van coaching blijven bieden en garanderen dat geïnteresseerden ook voor een lagere prijs een optie konden vinden om met mij te sporten.

Door het starten van een persoonlijk aangepaste groepstraining in de buitenlucht, kon ik meerdere vliegen in één klap vangen- ik kon iedereen blijven trainen, de prijs voor het sporten ging flink omlaag, ik kon de sporters aan hun eigen Diemens dorp introduceren door het kiezen van veranderende locaties én ik kon zorgen dat mijn sporters op hun eigen niveau, zoals vergelijkbaar is bij Personal Trainingen, konden trainen. Hierdoor zag ik dat leden vergelijkbare resultaten behaalden, lang bleven volhouden (inmiddels hebben we meerdere leden die vrijwel sinds het begin al bij ons trainen) en zag ik de voordelen van het sociale aspect van het voor velen ‘saaie’ fitness in groepsvorm.

Het concept van Outside is vrij simpel- we focussen op oefeningen en trainingsvormen die werken en voeren ze uit met het eigen lichaamsgewicht, elkaar, of sportattributen zoals kettlebells, weerstandsbanden of speedladders. We trainen belangrijke bewegingen uit het dagelijks leven en verbeteren het algemeen atletisch vermogen door bewegingen met weerstand na te bootsen, zoals squats, deadlifts, rotaties, trek- en duw bewegingen. Daarnaast staat voor ons persoonlijke aandacht altijd op de eerste plaats zodat we zorgen we dat Outsiders trainen op hun eigen niveau (of je nou gevorderd bent, of al jaren uit vorm) en garanderen we dat plezier altijd onderdeel uitmaakt van onze lessen. Of je nou blessures hebt of helemaal fit bent, álles wilt geven of juist rustig wilt opbouwen, wij passen de lessen aan om jou optimaal te stimuleren!

Tegenwoordig staan we met een team van 4 trainers en 2 stagiairs die spoedig ook trainingen zullen geven bij Outside, 5 dagen per week klaar voor onze leden. We blijven hard aan het werk om wekelijks onze Outsiders fit te maken (of houden!) en te zorgen dat zij hun persoonlijke doelen behalen. Of het nou gaat om het verliezen van die zwangerschapskilo’s, het leren van je eerste pull up, tot het ondersteunen van je triatlon trainingen… Wij kunnen niet wachten om met jou aan de slag te gaan!”

Let’s Go Outside!
Probeer een gratis proefles: https://outsidetraining.nl/gratis-proefles/

Voor vragen kan je mailen naar: info@outsidetraining.nl

diemen
Author: diemen

adviseur citymarketing gemeente Diemen