• de-blauwe-olifant

Hotspot Categorie: Historie

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
 • De blauwe olifant is beschermenswaardig als karakteristiek voorbeeld van een stalen speelwerktuig, uit de jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw. Van de diverse modellen klimrekken in de vorm van een olifant is dit in Nederland één van de zeer weinige exemplaren die nog in gebruik is.

  Afgezien het verdwijnen van de oorspronkelijke glijbaan en enkele kleine aanpassingen in verband met de veiligheidseisen, bevindt het klimrek zich nog in grotendeels originele staat.

  De blauwe olifant heeft door de jaren heen een plek gekregen in de herinnering van meerdere generaties Diemense kinderen. Dat vragen van bewoners -na enkele jaren afwezigheid- aanleiding zijn geweest voor de terugplaatsing, is tekenend voor de plaats van het klimtoestel in het collectieve Diemense geheugen.

  Het object heeft een belangrijke plaats in de sociale geschiedenis van Diemen en is derhalve ook uit oogpunt van lokale ‘placemaking’ en ‘storytelling’ van bijzondere waarde. Voor de waardestelling is van belang dat het toestel een speeltoestel is en ook als zodanig inzetbaar en zichtbaar dient te zijn.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *