Producenten Ton Offerman en Danny van Zuijlen (artistiek directeur theater de Omval) hebben samen met Micha Wijngaarde de handen ineen geslagen en een werkplaats gecreëerd voor een innovatieve vorm van theater: Lab Immersief. 
Immersief theater heeft internationaal al een behoorlijke vlucht genomen maar is in Nederland tamelijk nieuw. Het verbindt kort gezegd storytelling met gaming-elementen.
Bezoekers worden deelnemers aan een voorstelling omdat ze actief worden uitgedaagd en hun eigen verhaallijn kiezen. Je wordt letterlijk ondergedompeld in je eigen unieke theaterbeleving. Met name de jongvolwassenen (18-35 jaar) zullen worden aangesproken door deze interactieve, immersieve theatervorm.

Lab Immersief geeft de ruimte aan jonge, getalenteerde makers om met elkaar immersieve producties te ontwikkelen. Zij worden in hun proces ondersteund door ervaren theatermakers, producenten, game designers, scenografen, VR- en ARproducenten en communicatieprofessionals zodat zij hun expertise verder kunnen ontwikkelen en ervaringen kunnen uitwisselen. 

De eerste productie ‘De tranen van de zeemeermin’ is binnenkort gratis te beleven. Schrijf je in voor onze eerste immersieve online ervaring op info@labimmersief.nl.

In april volgt de komische productie ‘Diner aan zee’ op drie Nederlandse strandlocaties.

diemen
Author: diemen

adviseur citymarketing gemeente Diemen