Algemeen

Diemen is een gezellige en rustige gemeente direct grenzend aan het dynamische Amsterdam. In Diemen is het heerlijk om te wonen. Hier vindt u ruime en betaalbare woningen met alles wat u wenst binnen handbereik. Zo zijn er verschillende winkelcentra, gezellige horeca, veel sportgelegenheden en basisscholen. Met de fiets bent u al

binnen tien minuten in de natuur of aan het water.
Ook voor ondernemers biedt Diemen volop kansen en ruimte.  Er zijn grote bedrijven maar ook vele kleine ondernemers en zzp-ers. De unieke bereikbaarheid en de nabijheid van de Amsterdamse regio zijn voor veel ondernemers goud waard.

English version

Bereikbaarheid

Diemen ligt aan de oostkant van Amsterdam, midden in het stedelijke gebied. Deze ligging biedt veel voordelen voor zowel de bereikbaarheid van Amsterdam als andere delen van het land.
De gemeente is met de auto makkelijk bereikbaar via de rijkswegen A1 (Amsterdam-Amersfoort), de A2 (Amsterdam-Utrecht), de A9 (Gaasperdammerweg) en de A10 (rondweg om Amsterdam).
Er zijn twee NS-stations. Het station Diemen ligt aan de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort/Almere. Met deze lijn bent u binnen 10 minuten op Amsterdam Centraal. Het station

Diemen Zuid heeft directe verbindingen met Schiphol/Den Haag en Lelystad/Hilversum. Hier vandaan reist u binnen 20 minuten naar Schiphol. Diemen geldt als de best per OV bereikbare gemeente.

Behalve de trein rijden in Diemen ook de Amsterdamse metro (lijn 53), verschillende buslijnen en natuurlijk tramlijn 19. Hiermee bent u in ca. 25 minuten in het centrum van Amsterdam. De tramlijn komt onder andere langs, de Dappermarkt, het Tropenmuseum en het Leidseplein.

Omgeving

Diemen ligt centraal in een gevarieerde omgeving. Aan drie zijden grenst Diemen aan Amsterdam. Hier vindt u een enorm aanbod op het gebied van winkels, culturele voorzieningen en recreatie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Artis, het Van Gogh museum of het Leidseplein. Voor de voetbalfan ligt de Amsterdam-Arena op ca. 10 minuten afstand.

Ten noordoosten van Diemen ligt het IJsselmeer met zijn recreatiemogelijkheden. Ook in de omgeving van Diemen kunt u genieten van het groen. Binnen enkele minuten bent u in de natuur. U kunt fietsen in het bos of door het veenweidegebied, in het Gooi, in landelijk Noord of in de Flevopolder.