In en om Diemen is het heerlijk wandelen en fietsen. Diemen ligt centraal in een groene omgeving. Nabij de Overdiemerweg in Diemen Noord ligt ook het noordelijkste puntje van het Groene Hart. Op deze pagina delen we allerlei leuke wandel- en fietsroutes die soms ook door Diemen lopen.

 

Dwars door Diemen route (fiets)

In Diemen zijn vele pareltjes en bijzondere plekken te vinden. Via deze route kom je daar langs. Via deze link op je telefoon kun je de route vinden.

Daarom Diemen natuurwandeling

In samenwerking met onze natuurblogster Marisa Stoffers, hebben we een natuurwandeling door en om Diemen gemaakt. Deze wandeling komt langs de mooie, soms nog onbekende, plekjes in Diemen.

De beschrijving van deze wandeling informeert je over de flora en fauna in deze mooie omgeving.

Is 15 kilometer te veel, dan bestaat er ook de mogelijkheid om alleen de noordelijke route of de zuidelijke route te lopen. Kijk hiervoor op de plattegrond.

Wandelnetwerk

Op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland staan nog meer wandelingen die in Diemen starten.

Startpunt Station Diemen Centrum:

De Diemerbrugroute (blauw – 4,2 km) laat het dorpje langs de Weespertrekvaart en tramlijn zien. Terug langs de ringvaart en het groen langs de spoorlijn.

De Oud-Diemenroute (oranje – 7,6 km) is een uitstapje naar het oudste Diemen, langs de wijk Vogelweide en door het nog onbebouwde deel van de Diemerpolder. Met een verrassend schelpenpaadje langs de Diem!

De Overdiemenroute (rood – 11,5km) gaat nog een stapje verder en steekt het Amsterdam-Rijnkanaal over naar Fort Diemerdam, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

De Route Nummer 14 (paars – 10 km) komt door Beton­dorp en is vernoemd naar het rugnummer van de beroemde voetballer Johan Cruijff.

Op de website van de Outdoorgids kwamen we deze wandeling tegen van 14 km.
Deze wandeling gaat door diverse fraaie natuurgebieden rond Diemen en dwars door alle wijken. Het is een wandeling van ongeveer 14 kilometer. Je komt onderweg onder andere langs de Diem, het Penbos, de Diemerpolder en de Diemer omloop.

Het Westerborkpad is een bijzonder pad met een bijzonder thema. De route vertelt op aangrijpende wijze het verhaal van de Jodenvervolging in Nederland. “Een indrukwekkende route” zeggen veel wandelaars vooral als je gebruik maakt van het Westerborkluisterpad waar je via een app op je mobiele telefoon getuigen kunt zijn van diverse verhalen uit de oorlog. 

De route start bij het Centraal Station in Amsterdam en loopt richting de Hollandsche schouwburg, tijdens de oorlog een verzamelplaats voor joden voordat ze naar het voormalig Kamp Westerbork worden afgevoerd. De route eindigt dan ook bij Kamp Westerbork in Drenthe. In totaal is de route 340 km. Op de website van Travelblog vonden we etappe 2e van de route. Deze etappe loopt van Station Diemen naar Station Weesp en is 10,8 km.