Algemeen

In Diemen kunt u prima winkelen! Er is een breed aanbod aan particuliere winkels maar ook van grote ketens. Bij de drie grotere winkelcentra is voldoende parkeergelegenheid en de bereikbaarheid van de winkels is goed. Ook met de bus, tram of trein kunt u er makkelijk komen. In het winkelcentrum Diemerplein zijn de winkels iedere eerste zondag van de maand open, van 12.00 tot 17.00 uur en op vrijdag is er koopavond.

Alle supermarkten in Diemen zijn iedere dag van de week geopend.

Diemen Centrum: De Deen en AH
Diemen Zuid: De Jumbo
Diemen Noord: De Jumbo

Kijk voor specifieke informatie op de website van de betreffende winkel(keten) of van de winkeliersvereniging.
Diemerplein

In winkelcentrum Diemerplein is er elke vrijdagavond koopavond.

Winkellocaties

Het hoofdwinkelcentrum in Diemen is het Diemerplein met een ruim aanbod aan winkels. Hier vindt u speciaalzaken zoals een bakker, vishandel, slager en een juwelier. Daarnaast zijn er diverse kledingwinkels. Albert Heijn XL en een Deen zijn de twee supermarkten in het centrum. De ondergrondse parkeergarage biedt 400 parkeerplekken.

De Arent Krijtsstraat, vlakbij het centrum, is een straat met diverse winkels, horeca en dienstverlening.

Verder is er in Diemen Noord en Diemen Zuid een buurtwinkelcentrum. Ook op Campus Diemen Zuid bevinden zich een supermarkt, horeca en andere  voorzieningen.

Op bedrijventerrein De Sniep is aantal winkels op het gebied van Doe Het Zelf en woninginrichting gevestigd.

Iedere woensdag is er in het centrum, op het Diemerplein, een gezellige markt met een uitgebreid aanbod.

Horeca

Een high tea midden in het centrum van Diemen of genieten van een diner met een uitzicht over de Weespertrekvaart, het kan in Diemen. Bij verschillende horecagelegenheden kunt u regelmatig terecht voor karaoke, voetbal op grootscherm, thema-avonden en live muziek.

Ook biedt een aantal horecagelegenheden zaalverhuur aan.
De restaurants in Diemen zijn heel gevarieerd: van Indonesisch/Chinees tot  Japanse/Italiaans en van culinair tot snelle snack.

English version