Algemeen

In Diemen kunt u prima winkelen! Er is een breed aanbod van particuliere winkels maar ook van grote ketens. Bij de grotere winkelcentra is voldoende parkeergelegenheid en de bereikbaarheid van de winkels is groot. Ook met de bus, tram of trein kunt u er makkelijk komen. In het winkelcentrum Diemerplein zijn de winkels iedere eerste zondag van de maand open, van 12.00 tot 17.00 uur.

Alle supermarkten in Diemen zijn iedere dag van de week geopend.

Diemen Centrum: De Deen en AH
Diemen Zuid: De Jumbo
Diemen Noord: De Jumbo

Kijk voor specifieke informatie op de website van de betreffende winkel(keten) of van de winkeliersvereniging.
Diemerplein

In winkelcentrum Diemerplein is er elke vrijdagavond koopavond.

Winkellocaties

Het grootste winkelgebied in Diemen is het Diemerplein met een ruim aanbod van winkels. Hier vindt u speciaalzaken zoals een bakker, vishandel en slager en veel particuliere kledingwinkels. Daarnaast zijn er een Albert Heijn XL en een Deen. De ondergrondse parkeergarage biedt 400 parkeerplekken.

De Arent Krijtsstraat, vlakbij het centrum, is een straat met diverse winkels, horeca en dienstverlening.

Verder is er in Diemen Noord het buurtwinkelcentrum Gruttoplein en in Diemen Zuid winkelcentrum Diemen Zuid. Ook op Campus Diemen Zuid zijn winkels en voorzieningen.

Op bedrijventerrein De Sniep is een aantal winkels op het gebied van Doe Het Zelf en woninginrichting.

Iedere woensdag is er in het centrum van Diemen, op het Diemerplein, een gezellige markt met een uitgebreid aanbod.

Horeca

Een high tea midden in het centrum van Diemen of genieten van een diner met een uitzicht over de Weespertrekvaart, het kan in Diemen. Bij verschillende horecagelegenheden kunt u regelmatig terecht voor karaoke, voetbal op grootscherm, thema-avonden en live muziek.

Ook bieden veel horecagelegenheden zaalverhuur aan.
De restaurants in Diemen zijn heel gevarieerd: van de Indonesische en Chinese keuken tot de Japanse of Italiaanse en van hoog-culinair tot snelle snack.