Algemeen

Diemen, lekker dichtbij Amsterdam, maar toch de rust van een dorp. In Diemen vindt u fijne, betaalbare en ruime woningen, veelal op eigen grond. Een grote variatie aan woonmogelijkheden: huurwoningen naast vrije kavels, nieuwbouw naast een mooie studentencampus. Diemen is een van de best bereikbare

 

gemeenten, zeker met het openbaar vervoer. Het heeft ook goede uitvalswegen naar onder andere Schiphol, Utrecht, Amersfoort en andere delen van het land. Ook zit u dicht bij de natuur en het groene hart van Nederland, waarvan Diemen het noordelijkste punt is.

Nieuwbouw

Zoekt u een woning met een grote tuin, een garage of heeft u toch liever een appartement met balkon? Alles is mogelijk in Diemen, ook op het gebied van nieuwbouw. Diemen ontwikkelt zich de laatste jaren snel, doordat de ontwikkeling van Plantage De Sniep gestaag doorgaat en doordat er op diverse plekken nieuwbouw plaatsvindt.

Op dit moment zijn er diverse grote nieuwbouwprojecten.Lees verder →

Studentenhuisvesting

Je bent bezig met of je gaat beginnen aan een studie in Amsterdam of Diemen? Maar je hebt geen zin om elke dag vroeg op te staan om ver te reizen of om veel geld te betalen voor een kamer in Amsterdam? Dan is Diemen de ideale plek!
Diemen beschikt over meerdere locaties voor studenten. Zo is er OUR Campus Amsterdam-Diemen. Deze campus beschikt over hoogwaardige studentenappartementen, een

supermarkt, een sportschool, een dansschool, diverse eet- en drinkgelegenheden, een fietsenmaker en een eigen station. Naast die Campus heeft Diemen ook studentenwoningen aan de Bergwijkdreef en de Rode Kruislaan. De Rode Kruislaan ligt dichtbij het centrum van Diemen, waar het winkelcentrum op het Diemerplein zich bevindt en station Diemen.

Kijk verder op:
OUR Campus Amsterdam-Diemen
Woonstichting De Key

Ook voor studentenhuisvesting over de hele wereld kun je kijken op Housing  Anywhere

Kopen

Bent u opzoek naar een nieuwe woonomgeving of een nieuw huis? Er zijn verschillende makelaars in Diemen die u graag willen helpen met het zoeken naar de juiste woning. Deze makelaars zijn er ook als u uw woning wilt verkopen: AVT Makelaars, De

 

Jager Makelaars & Taxateurs OG, ERA van de Steege, Makelaarsgroep Ameo Amsterdam en Omstreken BV, Owenfield Makelaars. Voor het woningaanbod in Diemen kunt u ook nog kijken op Funda.

Huren

Bent u op zoek naar een nieuwe woonomgeving of een nieuwe woning, maar wilt u de woning niet kopen? Ook dit is mogelijk in Diemen. Er zijn zowel woningen met huurprijzen onder én boven de huursubsidiegrens.

Zoekt u een woning onder de huursubsidiegrens, dan moet u kijken bij één van de woningcorporaties via Woningnet.

U kunt zich ook inschrijven met een formulier, dat is af te halen bij de Diemense corporaties De Key, Stadgenoot en Rochdale of het is aan te vragen via 0900-8140.

U kunt ook een woning huren die boven de huursubsidiegrens zit. Dan loopt de verhuur via particuliere verhuurders. Bij Actys krijgen Diemenaren tot 35 jaar voorrang voor het huren van een woning.

Zie ook:
www.woningnet.nl of woningtarget.nl

Particuliere verhuurders:
ikwilhuren.nu
www.jacobusrecourt.nl
www.poelwijck-sweers.nl
www.vesteda.com
www.mvgm.nl

U kunt natuurlijk ook voor een completer overzicht kijken op www.funda.nl of op huurwoningen.nl.

Onderwijs

In Diemen zijn zeven basisscholen met ieder een eigen karakter. Ze zijn verspreid over het dorp zodat er altijd een in de buurt is van waar u woont.

Voor het voortgezet onderwijs zijn er veel mogelijkheden in de omgeving. Met name in Amsterdam, Amstelveen en het Gooi.

Diemen heeft ook een vestiging van Hogeschool InHolland met verschillende studies. Verder zijn er in de directe omgeving twee universiteiten en verschillende hogescholen.

Alle scholen zijn vanuit Diemen goed bereikbaar per voet, fiets of openbaar vervoer.